Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Pod?wietlenia Radia w LT+
Autor Wiadomość
emlut 

Model Samochodu: Orlando
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 4
Skąd: salon
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-03-07, 07:44   Podświetlenia Radia w LT+

Witam

Mam problem ze zbyt jasnym (nawet przy max ściemnieniu) podświetleniem konsoli radia/nawigacji i to przy włączonym jak i wyłączonym radiu. Czy ktoś zna sposób na całkowite wyłączanie podświetlenia? Jazda z tak żażącym się ekranem w mgle lub deszczową pogodę to tragedia. Czy macie podobne odczucia, a może jest na to sposób?
 
     
marcel226 

Model Samochodu: Orlando LT+ 2.0 vcdi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 44
Skąd: wawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-03-07, 08:09   

Z lewej strony przy wlaczniku swiatel masz dzyndzel do przyciemniania podswietlenia. Ta funkcja jednak dziala tylko w pozycji swiatel mijania. Jesli bedsiesz mial swiatla ustawione na 0 to podswietlenie swieci na maxa.
 
     
emlut 

Model Samochodu: Orlando
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 4
Skąd: salon
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-03-07, 08:13   

Cytat:
Z lewej strony przy wlaczniku swiatel masz dzyndzel do przyciemniania podswietlenia. Ta funkcja jednak dziala tylko w pozycji swiatel mijania. Jesli bedsiesz mial swiatla ustawione na 0 to podswietlenie swieci na maxa.


Ta funkcja jest mi znana i to właśnie przy maksymalnym przyciemnieniu po 1. podświetlenie prędkościomierza jest ledwo widoczne a ekran navi jarzy się jak głupi
 
     
marcel226 

Model Samochodu: Orlando LT+ 2.0 vcdi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 44
Skąd: wawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-03-07, 08:18   

To dziwne, bo u mnie sciemnia sie wszystko w taki sam sposob. Navi i zegary maja jasnosc na tym samym poziomie.
 
     
emlut 

Model Samochodu: Orlando
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 4
Skąd: salon
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-03-07, 08:28   

u mnie również ściemnia się i ten ekran i konsola, ale wg mnie konsola zbyt mocno w stosunku do ekranu radia, który świeci tylko 2-3 stopnie ciemniej. Własnie zastanawiam się nad wgraniem ciemnego zdjęcia jako pulpitu aby mnie nie drażnił ten ekran...
 
     
mexico3000 
Mexico3000


Model Samochodu: Orlando 1.4T LT+
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2013-03-20, 14:58   

emlut napisał/a:
u mnie również ściemnia się i ten ekran i konsola, ale wg mnie konsola zbyt mocno w stosunku do ekranu radia, który świeci tylko 2-3 stopnie ciemniej. Własnie zastanawiam się nad wgraniem ciemnego zdjęcia jako pulpitu aby mnie nie drażnił ten ekran...


Ja właśnie tak zrobiłem :-)) Wgrałem znaczek autobota :-)) na czarnym tle. Tylko ludzie się dziwnie patrzą jak by autko miało się zamienić zaraz w transformersa.
 
     
taz220 

Model Samochodu: orlando
Dołączył: 25 Kwi 2013
Posty: 3
Skąd: dolnysląsk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2013-06-07, 15:36   

Witam. a jak można wgrać takie logo
 
     
Krzysiek_81 


Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy
Wiek: 39
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 436
Skąd: Legionowo
Poziom: 19
HP: 7/798
 1%
MP: 381/381
 100%
EXP: 19/49
 38%
Wysłany: 2013-06-07, 15:43   

Strona 160 w instrukcji dla MY2013. Nie ma sensu przepisywać... Po wgraniu zdjęcia i wybraniu go do wyświetlania, kilkukrotne naciśnięcie INFO wyświetli fotkę - trzeba tylko przeklikać się przez informacje z radia, navi, klimy...
_________________
Pozdrawiam, Krzysiek

 
     
taz220 

Model Samochodu: orlando
Dołączył: 25 Kwi 2013
Posty: 3
Skąd: dolnysląsk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2013-06-07, 16:21   

no niestety ale mam nawi z 2012.. chyba się w nim nie da
 
     
taz220 

Model Samochodu: orlando
Dołączył: 25 Kwi 2013
Posty: 3
Skąd: dolnysląsk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2013-06-07, 16:28   

wygląda tak jak by nawigacje różniły się wyłącznie softem.. ale nie mogę znaleźć informacji czy da się moją nawi zaktualizować do modelu z 2013
Moze ktoś coś wie na ten temat??????
 
     
marcel226 

Model Samochodu: Orlando LT+ 2.0 vcdi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 44
Skąd: wawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-06-09, 08:43   

ja mam navi 2012 i bez problemu można wgrać do niej tapetę...
 
     
emlut 

Model Samochodu: Orlando
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 4
Skąd: salon
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-06-11, 08:32   

Krzysiek_81 napisał/a:
Strona 160 w instrukcji dla MY2013. Nie ma sensu przepisywać... Po wgraniu zdjęcia i wybraniu go do wyświetlania, kilkukrotne naciśnięcie INFO wyświetli fotkę - trzeba tylko przeklikać się przez informacje z radia, navi, klimy...


Czy u ciebie podmiana jest na stałe czy każdorazowo musisz manualnie przełączać?
 
     
Krzysiek_81 


Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy
Wiek: 39
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 436
Skąd: Legionowo
Poziom: 19
HP: 7/798
 1%
MP: 381/381
 100%
EXP: 19/49
 38%
Wysłany: 2013-06-11, 08:39   

Podmiana na stałe? Chodzi o to, że masz wgrane kilka zdjęć, a wyświetla się jedno? Wydaje mi się, że tak ma być, jeśli chcesz zmienić fotkę, to musisz to zrobić w menu, bo Infotainment nie ma funkcji pokazu slajdów - u siebie nie zauważyłem, z resztą samo menu wyboru obrazka nie daje chyba możliwości wybrania kilku.
_________________
Pozdrawiam, Krzysiek

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: