Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 16:10
Wzmacniacz do seryjnego radia w Cruze + subwoofer
Autor Wiadomość
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2011-06-15, 17:48   Wzmacniacz do seryjnego radia w Cruze + subwoofer

I dzis wsadziłem woferek :] i teraz gra hi hi
_________________
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2011-06-20, 11:54   

Fotki kolego fotki pliz :mrgreen:

Podłączeń i umiejscowienia :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2011-06-22, 22:35   

Skrzynia aktywna magnata 80 w rms .. podłaczenie bezposredni do tylnich kabli i zasilanie idzie od akk. :lol:
_________________
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2011-06-28, 16:56   

A masz oryginalne głośniki w tylnych drzwiach i musiałeś rozczłonkować kabel? czy wpoiłeś się w puste porty w gnieździe?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2011-06-28, 18:18   

puste porty ... 4 glosniki seria :) pod tyl sa kable .
_________________
 
     
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2012-04-19, 07:42   Wzmacniacz do seryjnego radia w Cruzie+ subwoofer

Witam! Chcialbym sie dowiedziec czy ktoś z was ma pomysł jak podłączyć wzmacniacz do seryjnego radia w cruzie. czy sie da i jaka moc wzmacniacza może być ewentualnie?
druga sprawa może ktoś ma pomysł jaki sprzęt kupić tzn.wzmacniacz i sub. nie musi być nowy byle czysto grało. kiedyś w mondeo miałem wzmacniacz 400watt boschmana i nową tube chyba 200watt nawet grało ale w porównaniu do sprzętu mojego kumpla tj. jakiś wzmacniacz jbl i taka skrzynka jbl 1000watt tylko nie wiem czy to było 1000rrs i to grało pięknie. Jakbyście mieli jakieś pomysły to proszę o propozycje. 8-)
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 42
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-04-19, 16:17   

Witaj.Jesli chodzi o podlaczenie wzmacniacza to ja poki co mam podlaczone (samochod Aveo 2008 ) przez adaoter RCA .Wzmacniacz firmy ROCKFORD,skrzynia basowa zamknieta ROCKFORD 30 cm 250 rms ,glosniki ROCKFORD 16' w drzwiach na dystansach oraz tweetery ROCKFORD zabudowane w slupkach ( fotko slupka jest w albumie). Tak wiec jesli moge ci zaproponowac to wlasnie firme ROCKFORD .Graja czysto i mocno oczywiscie zalezy co czego oczekuje.Oczywiscie samochod wygluszony (drzwi oraz bagaznik)
_________________
artur35
 
     
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2012-04-19, 20:40   

artur35 widze że poważnie podszedłeś do tematu tylko hmmm zdecydowanie nie moja kieszeń hehe.Ja rozumiem że jak chce mieć pożądny sprzęt to trzeba kase wyłożyć, raczej poszedłbym w ślady jbl też wydaje mi się dobry dzwięk i raczej taniej ale dzieki za info nawet nie wiedzialem żę taka firma rockford jest i żę taki poziom prezentuje.Pozdrawiam!
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 42
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-04-20, 06:55   

Witaj.Jezeli chcesz to podaj mi budzet jaki mozesz przeznaczyc a dobiore ci cos w danej granicy cenowej i czy chcesz wzmacncz podlazyc pod wszystkie glosniki czy tylko pod samego suba.Jak cos to sluze pomoca.Pozdrawiam.
_________________
artur35
 
     
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2012-04-20, 17:37   

;-) wielkie dzieki tylko nie wiem czy takwota Cię nie rozbawi bo myslalem cos w kwocie +/- 500 dlatego od razu pisalem że sprzęt może być używany. Raczej podpinałbym pod samego subwofera bo chciałbym przykładowo zostawić te seryjne głośniki co są czyli z przodu 2 i 2 w słupkach przednich ewentualnie dokupiłbym coś na tył(drzwi lub do półki). i nie znam sie na elektronice wogóle także nie bardzo wiem czy da sie podpią to radio seryjne pod takie cuda.Ty pisales o jakiejs przejsciowce rca ale nie wiem co to jest wogóle. Pozdrawiam! :-P
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 42
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-04-21, 22:33   

Witaj.Jesli chcesz to postaram ci sie cos dobrac do kwoty ktora podales ale musze wiedziec klka rzeczy: jakie nadwozie,czy masz podciagniete przewody glosnikowe na tyl auta,czy oczekujesz czystosci basu czy tylko "lupniecia" basu,jakiej muzyki glownie sluchasz (od tego zalezy jaka ma byc skrzynia basowa) i jeszcze jedno jesli chesz montowac wzmacniacz pod suba to niema sensu pakowac glosnikow na tyl.Tyl ma dawac tylko bass ktory uzupelnia pasmo przednie.
_________________
artur35
 
     
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2012-04-22, 11:03   

ok. więc tak. typ nadwozia--sedan
nie wiem czy są podciągnięte kable na tył ale są na pewno okrągłe zaślepki z kratką przygotowane do montażu głośników w tylnych drzwiach(ja mam wersje base)
muzyki słucham różnej,zależy na co mam ochote(rap,techno,metal,radio) więc może poszlibyśmy w kierunku "łupnięcia".
Pozdro!
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-04-23, 15:48   

Daniel666 napisał/a:
ok. więc tak. typ nadwozia--sedan
nie wiem czy są podciągnięte kable na tył ale są na pewno okrągłe zaślepki z kratką przygotowane do montażu głośników w tylnych drzwiach(ja mam wersje base)


Temat przerabialiśmy - z tyłu nie ma wiązki do montażu głośników.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
artur35 
artur35


Model Samochodu: chevrolet aveo 1.2 2008
Pomógł: 1 raz
Wiek: 42
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 46
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2012-04-25, 18:25   

Witaj.Skoro niema wiazki do montazu glosnikow to najlepsze wyjscie to wyjecie radia (jesli niema wyjscia RCA) i podjechanie do jakiego punktu car-audio aby "DOROBILI" ci wyjscie RCA z radia.
_________________
artur35
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-06-04, 14:23   

no to ja zaszalalem. W zwiazku z wkurzajacym ciagle niskim poziomie nagłosnienia w moim autku, zafundowałem mu wzmacniacz i nowe głosniki na przód. Teraz muzyczka gra juz na poziomie skali od 4 , slucham na 11, a nie jak wczesniej od 20. BTW wiecie ze marka DIORA jest znowu na rynku i robi calkiem na poziomie glosniki?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: