Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2016-03-21, 22:41
Wy?wietlacze DIC w Cruze
Autor Wiadomość
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-07, 09:23   

Kaczy.mk napisał/a:
user_01 napisał/a:
Ja się zastanawiam czy nie da się wprogramowany licznika z 1.7 do 2.0


Tyle, że musisz wtedy zmienić całe zegary....


dokladnie
 
     
Vito 


Model Samochodu: Cruze 1.6 HB LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 130
Skąd: Siemianowice Śląskie
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 10/22
 45%
Wysłany: 2013-07-08, 22:32   

Dać sie pewnie da :) tylko kto zrobi osiowanie proxy ? Pewnie ASO nie bedzie wiedziało co zrobić by działał poprawnie
 
     
Kaczy.mk 
Michał


Model Samochodu: Cruze SW 2.0D LTZ :)
Pomógł: 7 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 232
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 8/33
 24%
Wysłany: 2013-07-09, 10:52   

Vito napisał/a:
osiowanie proxy


Ke?
_________________
Można? Można: 201KM / 449Nm :)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-09, 11:55   

Kaczy.mk napisał/a:
Vito napisał/a:
osiowanie proxy


Ke?


Pewnie mu chodzi o zgranie szyny CAN dla 3 sterowników jakim jest licznik, modul silnika i CIM.
 
     
Vito 


Model Samochodu: Cruze 1.6 HB LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 130
Skąd: Siemianowice Śląskie
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 10/22
 45%
Wysłany: 2013-07-09, 22:01   

O zapisanie modułów licznika do BSI, BCM, Bodycomputer, komputera komfortu czy jeszcze jak to zwał :D

Pierwsze i zasadnicze pytanie: jak się podepnie licznik z 1,7 do 2,0 bez ingerencji programowej w BCM to co licznik pokazuje ? ( jakie parametry pokazuje a jakie pomija) Jakie są objawy nie zgrania centralek licznika z kompem komfortu ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-07-11, 23:57   

Kaczy.mk napisał/a:
Wczoraj mi odpisała. Twierdzi, że auto które otrzymałem do testów POSIADA system start/stop. Nie jest to prawdą - jeździłem tym autem 3 dni. Nigdy sam nie zgasł na światłach. Poza tym - miał silnik 2.0d 163KM, a w Polsce do tego silnika nie można dobrać systemu start/stop (nie wiem jak na innych rynkach). Będę w poniedziałek u dealera - zrobię fotki auta i wyślę tej kobiecie co sądzę na temat ich informacji.


To czy dany egzemplarz posiada, czy nie posiada start/stop nie ma wielkiego znaczenia dla działania dużego wyświetlacza w Cruzakach z rozmaitymi silnikami.
Możesz mieć duży wyświetlacz i brak start/stop, ale gdy masz start/stop to musisz go mieć, bo idzie on w parze z odpowiednim kompem sterującym.
W Polsce po prostu tłumaczą to na skróty i dość kłamliwie argumentując braki tutaj dużych wyświetlaczy w 1.6, 1.8, 2.0 rzekomym brakiem w nich systemu start/stop.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
KoM 


Model Samochodu: Cruze 2.0 VCDI
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2013
Posty: 39
Skąd: WWa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 1/13
 7%
Wysłany: 2013-08-08, 08:44   

Ktoś ciągnął ten temat dalej ?

Bo faktycznie, znacznie lepiej on wygląda niż ten standradowy w 2.0d
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-02-24, 17:43   

Na tej fotce widać wszystko co może być potencjalnie wyświetlane przez wyświetlacz Midlevel:



Jak widać informacja o niezapiętych pasach wcale nie musiała zaistnieć jako osobna kontrolka lecz jako ikonka na wyświetlaczu.

Dodatkowo są ich aż trzy,
czyli pewnie potencjalnie mogłyby np. informować o niezapięciu pasów z innych zajętych przez pasażrów (?) miejsc 8-)
ale oczywiście nigdy nie znalazło to zastosowania w Cruze...
dzięki GM :->
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Krzysiek_81 


Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy
Wiek: 39
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 436
Skąd: Legionowo
Poziom: 19
HP: 7/798
 1%
MP: 381/381
 100%
EXP: 19/49
 38%
Wysłany: 2014-02-24, 20:40   

C77 napisał/a:
nigdy nie znalazło to zastosowania w Cruze...


może kiedyś jeszcze znajdzie, jak coraz więcej Chevroletów należących do domorosłych elektroników będzie poza gwarancją, otwierając drogę do samodzielnych przeróbek i eksperymentów (przynajmniej na to liczę :-D ). Spodziewam się, że najszybciej dotrą informację zza wschodniej granicy...

Ja np. nie znalazłem zastosowania do kodu błędu 136, który to coraz częściej pojawia mi się przy odpalaniu Orlando z wrzuconym biegiem wstecznym - instrukcja nie informuje o co chodzi :lol: Gdzieś trafiłem na info, że to jakiś błąd czujników parkowania, ale:

1. błąd pojawia się wylko w wymienionej wyżej sytuacji
2. nawet jak się pojawi (po kilku sekundach znika) to czujniki, kamerka, pikacze, linie pomicnicze... działają normalnie przy cofaniu :shock: więc na razie mnie to nie zgrzewa.

Pojadę zakładać hak, to może się dopytam w ASO, choć pewnie przyczepią się do "nielegalnie" założonego gazu :mrgreen:
_________________
Pozdrawiam, Krzysiek

 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-09-24, 19:35   Cruze wyświetlacz Mid level

Tutaj jeszcze lepiej widać wszystkie możliwości naszych MidLeveli :mrgreen:

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-21, 14:57   Komputer pokładowy

Mam ustawiony tak komputer pokładowy:



Jak ustawić w ten sposób:

 
     
Boyka

Model Samochodu: Cruze HB 2.0 163 LT MY2012
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 172
Skąd: Ze wsząd
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 5/27
 18%
Wysłany: 2016-03-21, 15:30   

Nie jestem w 100% pewien ale związane to było z lepsza wersja cruza i nie mozesz zmienic tego wyglądu, pewnie c77 bedzie wiedział od czego dokładnie to zależało, czy od automatycznej skrzyni biegów czy moze wersji z radiem/nawigacja
 
     
rafic 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 414
Skąd: Toruń
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 42/45
 93%
Wysłany: 2016-03-21, 16:16   

Zależy od wyświetlacza po środku zegarów. Kolega Dragen nie ustawi wyświetlacza tak jak na tym drugim, bo u siebie ma MidLevel a ten drugi to UpLevel. Jedynie wymiana wchodzi w grę, ale wiąże się to chyba z programowaniem od nowa licznika wraz z przebiegiem.
BTW. Średnie spalanie 10 litrów. Chyba sama miejska jazda co?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-21, 22:51   

Boyka napisał/a:
pewnie c77 bedzie wiedział od czego dokładnie to zależało,
czy od automatycznej skrzyni biegów czy moze wersji z radiem/nawigacja


Od silnika i roku modelowego.
W Polsce Cruze 1.6, 1.8 i 2.0D (niezależnie od wersji wyposażenia)
dostały wyświetlacz Uplevel dopiero od MY2014,
i to tylko dzięki eurokołhozowi.

rafic napisał/a:
Jedynie wymiana wchodzi w grę, ale wiąże się to chyba z programowaniem od nowa licznika wraz z przebiegiem.


Przebieg nie jest zapisywany w pamięci licznika.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
JohnnyBeGood 

Model Samochodu: Cruze 1.8 LTZ HB LPG MY 2013
Pomógł: 4 razy
Wiek: 47
Dołączył: 20 Gru 2013
Posty: 411
Skąd: Warszawa
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 39/45
 86%
Wysłany: 2016-03-22, 06:24   

C77 napisał/a:
Na tej fotce widać wszystko co może być potencjalnie wyświetlane przez wyświetlacz Midlevel:

Powinieneś zaświecić jeszcze kontrolkę otwartych drzwi i.......... magiczną LPG 8-)
_________________
JohnnyBeGood
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: