Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 16:01
Radio w Orlando
Autor Wiadomość
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
  Wysłany: 2012-11-21, 08:19   Radio w Orlando

Jakie posiadacie radia w swoich Orlandach? Gdzie można sprawdzić, jaki model jest włożony akurat do danej wersji auta? I czy można do tych fabrycznych modeli podłączyć wzmacniacz?
 
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-11-21, 16:09   

guzik1978 napisał/a:
Gdzie można sprawdzić, jaki model jest włożony akurat do danej wersji auta?


Na przykład tu > KLIK

Radio w Orlando ma fabryczny numer GM 22800670

guzik1978 napisał/a:
I czy można do tych fabrycznych modeli podłączyć wzmacniacz?


Do każdego radia można podłączyć wzmacniacz.

Jeśli dane radio nie ma bezpośredniego wyprowadzenia RCA Low Output to można podłączyć wzmacniacz za pośrednictwem specjalnego adaptera KLIK który zmieni sygnał z High Output na Low Input lub odrazu zakupić wzmacniacz już ze specjalnym wejściem High Input KLIK
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-11-21, 17:39   Re: Radio w Orlando

guzik1978 napisał/a:
Jakie posiadacie radia w swoich Orlandach? Gdzie można sprawdzić, jaki model jest włożony akurat do danej wersji auta? I czy można do tych fabrycznych modeli podłączyć wzmacniacz?


Mam do sprzedania taki wzmacniacz ktory pasuje do podlaczenia. Mialem go przez pol roku w Cruze. Efekt jest znaczący wobec pierwotnego stanu.

Wzmacniacz musi miec wejscie HI INPUT lub musisz dokupic przejsciowke na wyjscie RCA
 
     
guzik1978 


Model Samochodu: Chevrolet ORLANDO LT 1.8
Pomógł: 6 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 152
Skąd: Wrocław
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 10/25
 40%
Wysłany: 2012-11-22, 07:14   

Dlatego pytałem o model radia, aby sprawdzić w nim wyprowadzenia RCA Low Output-czy takowe posiada. Ale generalnie mam ten adapter z poprzedniego auta, do którego można podłączyć kabelki.
A teraz jak pociągnąć kabel z akumulatora do wzmacniacza? Ciężko się będzie przebić przez ściankę oddzielającą silnik od wnętrza auta.
I jak podłączyć i rozpoznać jakie kabelki i w którym miejscu się wbić w głośniki, aby podłączyć adapter?

Ps.
Wzmacniacz też mam już z poprzedniego auta :) .
 
 
     
zypek 


Model Samochodu: Orlando LS+ LPG
Wiek: 57
Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 25
Skąd: Wrocław
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2013-01-29, 20:55   

Na tej stronce:
http://audiocarshop.pl/pr...roducts_id=1091
w plikach do pobrania jest instrukcja do radia dedykowanego. Na ostatnich stronach jest schemat, może coś pomoże.
Tak swoją drogą, co myślicie o takim rozwiązaniu dla LS?
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 44
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-02-05, 15:44   

Znajomy ma navi w Orlando i cały czas mnie zarzuca pytaniem czy da się odblokować i wgrać np. automapę. Może ktoś się z tym spotkał ? Navi to chyba wysłużona 600, ale nie jestem pewien.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
Nubira2CDX 

Model Samochodu: Orlando 2.0D LT+
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 19
Skąd: Stąd
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2013-02-21, 16:52   

Witam,
prawie zawsze można "wgrać" Automapę. Tylko po co?
Stracić gwarancję na elektronikę w aucie, ale mieć Automapę?
Nie rozumiem.
_________________
Pozdrawiam
Nubira2CDX
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 44
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-02-21, 17:12   

Nubira2CDX napisał/a:
Witam,
prawie zawsze można "wgrać" Automapę. Tylko po co?
Stracić gwarancję na elektronikę w aucie, ale mieć Automapę?
Nie rozumiem.


Prawie robi różnicę ;) ja chcę wgrać, tak aby można było zatuszować ingerencję, a to może być proste w miarę ;) widziałem odblokowanie w captivii, ale z dotykową navi, w orlando jest na pokrętła i mnie zastanawia jak się dostać do plików.
 
     
Nubira2CDX 

Model Samochodu: Orlando 2.0D LT+
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 19
Skąd: Stąd
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2013-02-21, 23:03   

Witam,
rozumiem.
Powodzenia w kamuflowaniu :lol:
_________________
Pozdrawiam
Nubira2CDX
 
     
kornik 

Model Samochodu: Orlando
Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 5
Skąd: Serock
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2013-10-06, 14:00   

Witam. Mam pytanie czy ktoś już wyjmował radio w orlando. Chciałbym zobaczyć czy da się podłączyć zmieniarkę cyfrową do radia CD 300. Morze już ktoś coś rozbierał lub próbował modernizować ten typ radia. Albo ma inny pomysł na podłączenie usb to tego typu radia. pozdrawiam
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: