Krzysiek_81

Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2013 Posty: 436 Skąd: Legionowo
Poziom: 19
|
Wysłany: 2014-01-08, 12:27 Laptop z ekranem dotykowym
|
|
|
Szanowni,
Zwracam się z pytaniem ogólnie, bo być może ktoś będzie w stanie polecić mi coś z własnego doświadczenia w następującym temacie:
jestem na etapie poszukiwań laptopa z głównym przeznaczeniem do pracy z małym dzieckiem, 4-5 letnim - chodzi o używanie aplikacji wspomagania rozwoju (np. logopedycznego), w tej sytuacji podstawowe wymagania to: dotykowy ekran i solidna budowa. Nie musi być od razu wykonany z tytanu, i najlepiej gdyby był w rozmiarze 15,6".
Dotykowy ekran to nie problem, bo w sklepach internetowych można pofiltrować artykuły właśnie pod tym kątem. Czego nie sprawdzę w necie, ani też przy macaniu sprzętu to solidność wykonania, którą można docenić dopiero po kilku miesiącach, latach użytkowania. Prosiłbym Was o polecenie, ew. odradzenie określonych producentów na podstawie własnych doświadczeń (aktualnie użytkuję starego nx7400, i wczoraj właśnie sam dorabiałem zawiasy, bo nowe starczają na 6 miesięcy). Jeżeli macie też jakieś negatywne doświadczenia z serwisem, typowymi usterkami cechującymi danego producenta, również prosiłbym o podpowiedzi w co się nie pchać. Mój budżet na to przedsięwzięcie to ok. 3 tys. pln. Może ktoś na forum kupował podobny sprzęt do własnego użytku i przerabiał temat?
Internety już przeszukiwałem, i o ile znalazłem mało w miarę świeżych testów, to na fora tematyczne za bardzo nie zaglądałem, bo zwykle tematy rozwalają fanboye mocy i bajerów. |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
 |
|