Chevrolet Cruze 1.8 141km LS+ Design/WTCC Carbon Flash |
Autor |
Wiadomość |
Lookner46
Model Samochodu: Chevrolet cruze
Poziom: 3
|
Wysłany: 2016-01-11, 17:47 Chevrolet Cruze 1.8 141km LS+ Design/WTCC Carbon Flash
|
|
|
Witam wszystkich bardzo Serdecznie
Chevroleta nabył mój brat w 2011 roku z salonu natomiast ja jestem posiadaczem od nie całego roku. Przejąłem go za optymalną cene z przebiegiem 32 000km. Jest to wersja z lakierem Carbon flash i paroma dodatkami jak nieco inny zderzak z przodu, progi czy mały spojler z tyłu.
Generalnie auto bardzo dobrze się prowadzi, na 17 calowych felgach całkiem zaskakująco trzyma się drogi i zachowuje się bardzo przewidywalne w zakrętach. Silnik to seryjna jednostka 1.8 141km z zmienną fazą rozrządu. Auto przy mojej jeździe pali przeważnie 6.2-6.5l Pb w cylku 35/65 trasa/miasto (polecam zawsze jeździć na nawiewie w pozycji "na kierowcę" i z światłami w pozycji 0 które i tak zawsze się świecą, Takim sposobem można zaoszczędzić sporo paliwa) Autem pełnię czasem usługi które można zauważyć na zdjęciach , Dlatego auto bardzo często poleruje i dbam jak o własną kobietę.
Pozdrawiam wszystkich
 |
_________________ Chevrolet Cruze 1.8 141km LS+ Design/WTCC |
|
|
|
 |
bartek_tychy
Model Samochodu: Evanda
Poziom: 6
|
Wysłany: 2016-01-12, 07:31
|
|
|
Bardzo ładna zadbana sztuka, plus za to że jest tak dopieszczane
Życzę długich bezawaryjnych tras |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2016-01-12, 12:08 Re: Chevrolet Cruze 1.8 141km LS+ Carbon Flash
|
|
|
Serdecznie witamy na naszym wspaniałym Forum
Twoja wersja Cruze to LS+ Design/WTCC
BTW. musisz bardzo oszczędnie jeździć żeby przy cyklu 35/65 zejść do spalania 6.2l etyliny na 100 km
Ja np. mam taki sam cykl i zwykle sapanie 8-8,5l, czasem 9
w ogóle nigdy nie udało mi się zejść do 6.2l, (OK, nawet nie próbowałem )
i rekord to chyba 6.8l. uzyskane na trasie przestrzegając krajowych ograniczeń.
Przy takim spalaniu w cyklu 35/65 to na trasie powinieneś zejść mocno poniżej 6.
Prosimy napisz nam jak to robisz
Lookner46 napisał/a: | (polecam zawsze jeździć na nawiewie w pozycji "na kierowcę" i z światłami w pozycji 0 które i tak zawsze się świecą,
Takim sposobem można zaoszczędzić sporo paliwa) |
Jeśli przełączysz włącznik świateł na pozycyjne i załączysz przednie halogeny
to zaoszczędzisz jeszcze więcej paliwa |
|
|
 |
rafic

Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy Dołączył: 17 Wrz 2013 Posty: 414 Skąd: Toruń
Poziom: 18
|
Wysłany: 2016-01-12, 13:04
|
|
|
Lookner46 napisał/a: | pali przeważnie 6.2-6.5l Pb w cylku 35/65 trasa/miasto |
Nie wierze w to U mnie minimalne na trasie to około 7 litrów a Ty tu mówisz, że jeszcze większość tego przebiegu w mieście. Fakt, że nie jeżdżę super oszczędnie, ale to nawet diesel w cruzie pali więcej... |
|
|
|
 |
Lookner46
|
Wysłany: 2016-01-12, 15:14
|
|
|
C77, rafic, Przepraszam najmocniej miało być 65/35 trasa/miasto ale swoją drogą rafic, nie wiem jak ciężka masz nogę ale przykładowo ja jadać z Krakowa na Kielce przeważnie kończę trasę z wynikiem 5.8-6l (jadąć sam). Największym moim wynikiem było 7.2 litra kiedy jechałem z bagażem i 5 osobami również tą trasą. Najniższe moje spalanie jakie otrzymałem w małej trasie po wioskach to 5.8 litra (5 bieg ok. 1250obr 60km/h) i gdy czytam np raporty spalania tego silnika na prawdę nie wiem czy to coś nie tak jest z moim autem (na plus oczywiście ) czy mam jakiś niezwykłe moce . Ciśnienie w oponach jak producent mówi do Eco jazdy 2.8 stosuje od zawsze. Tankuje tylko i wyłącznie na BP bo na tym auto najlepiej jeździ i spala , nie polecam stacji typu "cerfur" bo auto cały czas trzeba trzymać na gazie by się toczyło.
W przyszłym tygodniu powinienem dostać wkład K&N do testów i ciekaw jestem czy wgle coś się
zmieni.
C77, Dzięki za radę w sumie to racja ale czy mogę tak jeździć po naszych drogach ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2016-01-12, 23:58
|
|
|
Lookner46 napisał/a: | W przyszłym tygodniu powinienem dostać wkład K&N do testów i ciekaw jestem czy w ogóle coś się zmieni. |
"K&N w 1.8" to już przerabiany na Naszym Forum temat
tutaj sobie o tym możesz poczytać :
http://www.forum.chevrole...?t=3191&start=0
Lookner46 napisał/a: | C77, Dzięki za radę w sumie to racja ale czy mogę tak jeździć po naszych drogach ? |
Ten temat też już był wałkowany na forum chyba dziesiątki razy
np. tu http://forum.chevrolet.or...er=asc&start=75
jest aż tak stary, że sięga pojawienia się pierwszego Cruzaka na naszym forum,
(pozdrowienia dla SanDiego!)
niestety wciąż wraca jak bumerang ,
i pewnie ciągle będzie wracał bo ciągle przychodzą nowi i w kółko mielą swoje teorie
http://forum.chevrolet.or...ighlight=#55934
Lookner46, ja tak jeżdżę już ponad 5 lat i jakoś nikt mnie z tego powodu nie chce zatrzymać
i nigdy nie zatrzymał, nie zwrócił uwagi, nawet o to nie zapytał....
w sumie to szkoda bo chętnie bym sobie wysłuchał opinii i "podarł ryja" z funkcjonariuszami pisowskiej policji,
albo miał w końcu realny pretekst do kupienia lamp za 900 różniących się jedna literką na kloszu...
i jak tu żyć? |
|
|
 |
Lookner46
|
Wysłany: 2016-01-13, 05:50
|
|
|
W takim razie zaczynam tak jeździć kupie nawet żarówki ledowe w miejsce h8,11 wat z białym światłem by jeszcze więcej oszczędzić
A co do filtra czytałem właśnie te tematy i właściwie ciężko wywnioskować czy coś daje czy nie zwłaszcza że te wykresy są nie aktywne przynajmniej u mnie
Tak jak mówisz jestem tu nowy ale postaram się już bardziej uważać na tematy które były już poruszane |
|
|
|
 |
mwadon

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy Dołączył: 29 Cze 2011 Posty: 165 Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
|
Wysłany: 2016-01-13, 09:44
|