Nie dzia?aj?ce (chyba) wej?cie AUX |
Autor |
Wiadomość |
swider4
Model Samochodu: Captiva
Poziom: 1
|
Wysłany: 2014-01-22, 12:50 Nie działające (chyba) wejście AUX
|
|
|
Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z podłączenia urządzenia z zewnątrz przez przejściówkę z usb(żeńskiego) na AUX, podłączyłem słuchawki i widać było że radio w aucie coś wykryło, ale muzyka leciała normalnie przez głośniki w aucie, próbowałem podłączyć pendriva i odtwarzacz usb, przez tą przejściówkę, i widać że radio w ogóle jej nie wykryło, podłączyłem do komputera z myślą że może przejściówka jest uszkodzona, lecz komputer ją znalazł, nie wiem o co chodzi z tym, więc proszę was o radę. Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
lamer
Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 112 Skąd: Zachód
Poziom: 9
|
Wysłany: 2014-01-22, 16:45
|
|
|
Tak to opisałeś, że nie do końca rozumiem co to za przejściówka i pod co ją podłączasz...
Jeżeli podłączasz coś pod wejście AUX w radiu i nie wiesz czy winna jest ta przejściówka czy radio to podłącz jakieś inne źródło dźwięku kablem jack do radia i sprawdź czy gra.
A tak w ogóle to wcześniej działało? |
|
|
|
 |
swider4
|
Wysłany: 2014-01-22, 17:30
|
|
|
No właśnie nie wiem, samochód mam od nie dawna, i wcześniej tego nie sprawdzałem, podłączyłem to przejściówkę do gniazda w moim laptopie, i laptop go wykrył, więc raczej przejściówka nie jest winna, w samochodzie podłączałem już pod to gniazdo np. słuchawki, i z tego co zauważyłem radio je wykryło , ale (nie wiem czy tak powinno) być muzyka grała nie ze słuchawek, a z głośników w aucie, więc już sam nie wiem co może być winne |
|
|
|
 |
kemoiz
Model Samochodu: Cruze 1.8 HB LT+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Paź 2013 Posty: 355 Skąd: warszawa
Poziom: 17
|
Wysłany: 2014-01-22, 17:41
|
|
|
AUX to wejście a nie wyjście więc nie ma prawa wysłać sygnału na słuchawki. Generalnie komp w Cruze jest mocno niedopracowany jeśli chodzi o wykrywanie źródeł dlatego możliwe, że po prostu nie można używać przejściówki. |
|
|
|
 |
swider4
|
Wysłany: 2014-01-22, 17:45
|
|
|
Mówimy to o Captivie:), ale raczej nie ma większej różnicy w audio po między cruzem, a captivą:). To w taki ukadzię można stwierdzić że jest tam zamieszczonę gniazdo AUX, ale nie można z niego korzystać? |
|
|
|
 |
kemoiz
Model Samochodu: Cruze 1.8 HB LT+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Paź 2013 Posty: 355 Skąd: warszawa
Poziom: 17
|
Wysłany: 2014-01-22, 18:19
|
|
|
No tak Captiva, ale to to samo w zasadzie W sumie teraz pomyślałem, że pendrive podłączony przejściówką do AUX nie ma prawa działać bo AUX to złącze analogowe i nie daje zasilania. Do AUX można podłączyć tylko coś z własnym prądem np. odtwarzacz bądź telefon.
Komp Ci odtworzył zawartość pendrive przez AUX? Czy tylko wykrył obecność jacka w gnieździe? |
|
|
|
 |
lamer
|
Wysłany: 2014-01-22, 18:23
|
|
|
Nie wiem jakie masz radio (i jaki rocznik samochodu) ale u mnie chyba trzeba ręcznie wybrać źródło sygnału. Radio automatycznie wykrywa tylko pliki na usb a AUX trzeba wybrać (pewny nie jestem bo nie podłączałem nic pod to wejście) |
|
|
|
 |
swider4
|
Wysłany: 2014-01-22, 22:06
|
|
|
No właśnie nie wykrył pendriva, wykrył samą przejsciowke, a samochód nawet tego nie widział, podlaczalem nie tylko pendriva, ale też odtwarzacz mp3(uruchomiony), i wraz go radio nie widziało
A co do wcześniejszego pytania- rok 2007-my |
|
|
|
 |
lamer
|
Wysłany: 2014-01-23, 07:05
|
|
|
Miałem na myśli pendrive podłączony bezpośrednio przez wejście USB (ja takie mam) a nie przez przejściówkę. |
|
|
|
 |
|