Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Problem przy zap?onie auta
Autor Wiadomość
lordi03

Model Samochodu: aveo
Dołączył: 24 Wrz 2014
Posty: 2
Skąd: krosno
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2014-09-24, 18:26   Problem przy zapłonie auta

Witam

Posiadam chevroleta aveo z roku 2002 tez jest podawany jako kalos

Mam problem z silnikiem

Mianowicie, gdy zapale silnik to przewarznie na zimnym silniku mam problem ze po krotkim czasie obroty zaczynaja strasznie skakac tak ze prawie silnik gasnie, mruga dioda od akumulatora. problem jest i na luzie i podczas jazdny. Podczas jazdy zaczyna go tez tak szarpac i dodajac gazu nic to nie pomaga tylko auto co raz bardziej dławi i wgl nie chce jechac i wtedy trzeba go zgasic i po ponownym zapłonie trzeba dac duzo gazu i czuc kilka szarpniec i jakos pozniej jedzie, a czasem gdy go nie zgasze i wcisne wiecej gazu to go dławi dławi i nagle zatrybi.

ponizej jest nagranie jak auto zachowuje sie na luzie.




auto jest na gaz ale najczestsze problemy sa gdy jest na bezynie

1,4 8v 84 KM
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 35
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 13/1353
 1%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-09-28, 10:49   

Jeśli ten problem pojawia się na benzynie to stawiałbym na stary filtr paliwa, który trzeba wymienić.
Sprawdź jeszcze ładowanie akumulatora. Powodem może być też wadliwy alternator, który momentami nie daje odpowiedniego ładowania akumulatorowi.
 
     
Novy 

Model Samochodu: Chevrolet Lacetti Kombi 1.6 LPG
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 15 Kwi 2013
Posty: 76
Skąd: Kraków
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 11/16
 68%
Wysłany: 2014-09-29, 20:07   

W poprzednim aucie ( Lanos ) miałem identyczny problem. W moim przypadku winna okazała się cewka.
_________________
 
     
lordi03

Model Samochodu: aveo
Dołączył: 24 Wrz 2014
Posty: 2
Skąd: krosno
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2014-10-06, 21:13   

A jaka powinna byc rezystancja na cewce??
 
     
Paweł86 

Model Samochodu: Aveo
Wiek: 35
Dołączył: 24 Sie 2014
Posty: 33
Skąd: Knurów
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 6/11
 54%
Wysłany: 2015-12-04, 20:27   

Ja mam tak nie jak odpalę auto i trochę pochodzi to obroty mi spadają i auto gaśnie, zapalam jeszcze raz i trochę pochodzi i gaśnie albo ze jak auto odpalę na zimnym silniku przejadę ok 100m i zaczyna się dławić i nie reaguje na gaz. Co to może być ani mechanik nie umie se z tym poradzić ani ja i zaczyna to się robić denerwujące
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: