Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki tester lub interface do Captivy 2.0 diesel 150 kM
Autor Wiadomość
Korneliusz 

Model Samochodu: Captiva
Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 17 Lip 2014
Posty: 125
Skąd: Szczecin
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 5/22
 22%
Wysłany: 2014-10-12, 18:23   Jaki tester lub interface do Captivy 2.0 diesel 150 kM

Witam

lubię przy moim aucie sam wszystko zrobić. A że jestem mechanikiem więc problemów nie mam.
Jednak elektronikę jeszcze nie rozgryzłem. A warto więc zapytam - może ktoś sobie podobnie radzi - czym podlaczyć się do naszego autka ? Moja ma rok produkcji 2007 więc jeszce Daewo.


pozdr
 
     
koszalin11 

Model Samochodu: Captiva 2.4 + LPG FWD 2008
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 02 Sie 2014
Posty: 55
Skąd: Koszalin
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2014-10-12, 19:38   

Ja podłączam OP=COMa China clone bo został mi po Zafirze i daję radę.
 
     
Korneliusz 

Model Samochodu: Captiva
Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 17 Lip 2014
Posty: 125
Skąd: Szczecin
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 5/22
 22%
Wysłany: 2014-10-12, 19:52   

Hej to i ja mam OpComa / China po Astrze G ale niewiele nim zdziałałem bo zle do tego podszedłem.Mianowicie zamiast zapodać oprogramowanie podesłane przez sprzedacę zassałem ze strony opcoma. I się zablokował i tak leży bezuzyteczny. Ale tez mnie pocieszyłeś kolego , flaszka Ci się należy :mrgreen:

Prosze powiedz jakie masz oprogramowanie że w nim jest i Captiva.
 
     
koszalin11 

Model Samochodu: Captiva 2.4 + LPG FWD 2008
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 02 Sie 2014
Posty: 55
Skąd: Koszalin
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2014-10-12, 20:10   

Ja kupiłem go na aliexpres z chin za 40 zeta z przesyłką i płytą a że mam uwalony cd rom w lapku to ściągnąłem program z chomika - jest tego pełno. Wpisz w google OP-COM CHINA 08-2010 PL to wyskoczy ci parę chomików. W menu jest wybór aut i jest Captiva razem z Antarą.
 
     
Korneliusz 

Model Samochodu: Captiva
Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 17 Lip 2014
Posty: 125
Skąd: Szczecin
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 5/22
 22%
Wysłany: 2014-10-12, 21:01   

Ok bardzo Ci dziękuję za poradę

pozdrawiam
 
     
maciekw 

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 04 Maj 2015
Posty: 1
Skąd: Szczecin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2015-05-20, 20:28   

proponuję program CASCADE wraz z odpowiednim konektorem. Używałem w Hyundai Santa Fe, ale widzę, że jest również Captiva/Antara.
 
     
miks 

Model Samochodu: Captiva 2.0 auto. i Cruz 1.6
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 07 Sty 2015
Posty: 65
Skąd: Katowice
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 14/14
 100%
Wysłany: 2015-05-21, 19:22   

Od siebie mogę poradzić żeby w op-com ie wybierać opcję [Antara, captiva maxx] w tedy wszystkie błędy są sczytywane z opisem
Ja na początku używałem opcji tylko [captiva] i wyskakiwały mi błędy ale same numery bez opisu
_________________
 
     
captivarybnik 
Elektronika

Model Samochodu: CAPTIVA LS
Wiek: 42
Dołączył: 04 Paź 2015
Posty: 13
Skąd: Rybnik
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-10-04, 16:42   

Pojawiła sie nowa opcja w diagnostyce naszych Captiv.Jest to opcom w wersji 1.59 i soft VAUX-COM ,osobiscie przestestowałem na swojej Captivie i razem z kodami wyswietlane są opisy błędów ale w jezyku angielskim:)
 
     
Wojtek1275 

Model Samochodu: CAPTIVA
Dołączył: 18 Lis 2015
Posty: 2
Skąd: Słubice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2015-11-19, 07:21   

Autocom CDP ROBI WSZYSTKO I JEST PO POLSKU
 
     
captivarybnik 
Elektronika

Model Samochodu: CAPTIVA LS
Wiek: 42
Dołączył: 04 Paź 2015
Posty: 13
Skąd: Rybnik
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-11-19, 17:07   

Autocom nie robi wszystkiego:)Błędne przetłumczenie kodów błędów.Zwłaszcza jeśli chodzi o silnik 2.4 benzynka
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 51
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2015-11-19, 17:20   

Autocom nie robi CAPTIVY diesla,a w EPICE nie robi airbagu
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: