Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
[T250] brak funkcji balans/fader, wysokie/niskie
Autor Wiadomość
Krzychu 

Model Samochodu: Aveo T250
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 10
Skąd: Leszno
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2014-12-10, 21:02   [T250] brak funkcji balans/fader, wysokie/niskie

Witam.
Mam fabryczne radio Daewoo. Zgodnie z instrukcją, po przyciśnięciu Menu sound powinny mi się pojawić na wyświetlaczu opcje regulacji tonów niskich wysokich, balansu prawo lewo i przód tył. Tak jednak nie jest.
Przy włączonym radiu mam tylko opcje RDS, FAV1, PTY, a dalej tylko wybór wyszukiwania muzyki po gatunku, informacje itp. W przypadku odtwarzania CD to w ogóle nie wiem o co chodzi.
Nie wiem jak wyregulować głownie fader, gdyż tylne głośniki są w kiepskim moim zdaniem miejscu (przy samym uchu pasażera z tyłu - czyli głownie mojego dziecka). Chciałbym pobawić się tymi ustawieniami.
Proszę o pomoc.
 
     
lbon 

Model Samochodu: Aveo T255 1.2 16V
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 08 Lis 2014
Posty: 4
Skąd: EZG
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2014-12-14, 18:39   Re: [T250] brak funkcji balans/fader, wysokie/niskie

Krzychu napisał/a:
Witam.
Mam fabryczne radio Daewoo. Zgodnie z instrukcją, po przyciśnięciu Menu sound powinny mi się pojawić na wyświetlaczu opcje regulacji tonów niskich wysokich, balansu prawo lewo i przód tył. Tak jednak nie jest.


Upłynęło parę dni od Twojego postu i jeśli nie wpadłeś na to, to dostęp do tych funkcji jest po przytrzymaniu "Menu".
 
     
Krzychu 

Model Samochodu: Aveo T250
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 10
Skąd: Leszno
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
  Wysłany: 2014-12-20, 20:45   

Dzięki!
Sam bym na to raczej nie wpadł.
Może czas wrócić do szkoły nauczyć się czytać ze zrozumieniem (instrukcję), ale chyba "nacisnąć przycisk [MENU SOUND], aby zostało wyświetlone menu ustawień audio." to nie jest jednoznaczne z "naciśnij i przytrzymaj" lub "naciśnij i nie puszczaj aż...", "naciśnij długo", a może się czepiam, że sam sobie nie poradziłem
 
     
lbon 

Model Samochodu: Aveo T255 1.2 16V
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 08 Lis 2014
Posty: 4
Skąd: EZG
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2014-12-21, 23:17   

Krzychu napisał/a:
Dzięki!
Sam bym na to raczej nie wpadł.
Może czas wrócić do szkoły nauczyć się czytać ze zrozumieniem (instrukcję)


Z tym powrotem do szkoły to może przesada - najważniejsze, że problem rozwiązany. Z tym czytaniem instrukcji u mnie też różnie bywa: niby wszystko jasne, a jednak coś nie jest tak. :lol:
Pozdr.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: