Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Navi 600 "upgrade" do 900
Autor Wiadomość
gzat 
gzat

Model Samochodu: Orlando LT+
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-01-03, 18:01   Navi 600 "upgrade" do 900

Witam,
Zrobiłem ostatnio "upgade" navi 600 do 900, po wgraniu nowego oprogramowania pojawiły się opcje jak w 900, czyli:
- mozna ostrzegać przed POI (np. radary) na 200 lub 400m wcześniej
- mozna pokazać mapę w 3D
- zapisywać podróż ect.

- podobno działają komendy głosowe jak w 900, tylko trzeba włączyć BT (nie testowałem tego)

POI radarów i inne można dostać w necie, instrukcja i oprogramowanie "upgradu" też można wygooglać....

Pozdrawiam,
Grzegorz
_________________
GWZ
 
     
gzat 
gzat

Model Samochodu: Orlando LT+
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-01-03, 23:48   

do Jagna - nie mogę odpowiedzieć na pytania, mam za mało postów :-(
podobno trzeba mieć >10 - mogę wysłać na zwykły mail...
_________________
GWZ
 
     
tazz82 

Model Samochodu: Chevrolet Orlando 1.8LPG
Wiek: 36
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 11
Skąd: Bytom
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2015-01-05, 11:18   

hejka,

Gdzie można znaleźć instrukcje jak wykonać powyższy upgrade?

Pozdrawiam
Grzegorz
 
     
gzat 
gzat

Model Samochodu: Orlando LT+
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-01-07, 09:27   

Cześć,
tutaj masz linki, to samo w angielski albo niemiecki, co tam wolisz :-)

http://www.rescue-pc.co.u...c.php?f=6&t=654

http://www.motor-talk.de/...s-t4708411.html

tutaj jak wgrać POI (np. radary) ale to jest tez w instrukcji do Orlando!
http://www.vxronline.co.u...00-and-Navi-900

polskie radary możesz kupić albo za darmo na poipoint.pl - zależy jakie masz konto. ale na chomiku są też... inne kategorie (pizza, kfc, bankomaty ect. są na poipoint za friko)

ps. ten dysk CD jak robisz z ISO to prędkość zapisu jak najmniejsza, max 4x bo inaczej czytnik w Orlando czyta błędy... u mnie tak było i musiałem drugi raz płytkę wypalać!
poza tym, mam wrażenie że nawigacja działa bardziej ospale, tzn. jak zmieniam kierunek jazdy to mapa obraca sie z delikatnym (akceptowalnym) opóźnieniem... no ale wcześniej dla Navi600 miałem nowszą wersję softu niz ta dla 900. Moze to dlatego? anyway, radarki i 3D jest ok :-)

Powodzenia!
Grzesiek
_________________
GWZ
 
     
rexxo 

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Wrz 2012
Posty: 28
Skąd: Godów śląskie
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 1/11
 9%
Wysłany: 2015-02-01, 08:29   

Witam szanownych forumowiczów. Próbowałem ostatnio zrobić upgade" navi 600 do 900 ale niestety nic z tego nie wyszło. Korzystałem ze strony http://insignia-club.pl/u...i900-t1013.html ale moja navi nie reaguje na żadne zmany .Plki z usb wgrywa do 100% a nie w/g opisu do 80%.Może spróbować pobrać inne pliki? Proszę o jakieś porady :-o :-)
 
     
kochar

Model Samochodu: orlando
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2015
Posty: 6
Skąd: Polska
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-02-02, 15:41   

rexxo jeśli prawidłowo wypaliłeś płytę to po otworzeniu jej w kompie będzie na niej folder o nazwie dnl i taki sam folder powinien być na pendrive. :-)
 
     
rexxo 

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Wrz 2012
Posty: 28
Skąd: Godów śląskie
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 1/11
 9%
  Wysłany: 2015-02-02, 23:14   Navi 600 "upgrade" do 900

Właśnie tak zrobiłem dnl na płytę CD i drugi plik dnl na usb. Po zapodaniu USB navi odpala plik (co dziwne dokładnie taki sam numer aktualizacjii co już jest w navi)i ten proces dochodzi do 100% a powinien niby do 80% i nie można odpalić cd po wgraniu dnl z usb co powinno się dać w/g opisu z automatu.Muszę ręcznie załączyć navi,następnie płytka cd idzie też do 100%.I na tym się wszystko kończy (oczywiście bez efektu navi 900) bo jak podaje opis ponowne włożenie usb jest nie możliwe bo navi go nie widzi. No normalnie mnie szlag trafi zara.W tym mój cały problem.
 
     
kochar

Model Samochodu: orlando
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2015
Posty: 6
Skąd: Polska
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-02-03, 11:15   

Z tego linka powyżej widać że oba pliki są spakowane Rarem ja miałem plik na pena spakowany Zip, po rozpakowaniu iso. na płytę ma 103 mb a dnl na pena ma 107 mb.
Spróbuj z tego linka
Ja nie pamiętam skąd ściągałem ale na pewno na pena plik był w zip. i tak samo sie nazywał jak w tym linku co podałem :-)
 
     
kochar

Model Samochodu: orlando
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2015
Posty: 6
Skąd: Polska
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-02-03, 21:36   

rexxo dostałem wiadomość ale nie mogę odpisywać bo nie mam 10 postów.
Przykra sprawa :cry: nie mam żadnego pomysłu, u mnie poszło bez problemów.

Może to pomoże http://insignia-club.pl/a...65368ce613a48d7
Ja zaktualizowałem i jest ok.

Dzisiaj na forum insygnia-club http://insignia-club.pl/u...i900-t1013.html - zmieniono plik na pena ( był RAR a jest ZIP) to może jeszcze raz powtórz całą procedurę :-)
 
     
rexxo 

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Wrz 2012
Posty: 28
Skąd: Godów śląskie
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 1/11
 9%
  Wysłany: 2015-02-04, 15:11   Navi 600 "upgrade" do 900

.....Hurraaa .Po wielu chwilach spędzonych w aucie,po nieprzespanej nocy udało się odblokować NAVI ale co nerwów mi to zżarło to nie powiem. Dzięki kochar za pomoc.Internet jest wielki a i to forum bardzo pomocne. :-> :-> :-D
 
     
kochar

Model Samochodu: orlando
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2015
Posty: 6
Skąd: Polska
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-02-04, 17:37   Re: Navi 600 "upgrade" do 900

rexxo napisał/a:
.....Hurraaa .Po wielu chwilach spędzonych w aucie,po nieprzespanej nocy udało się odblokować NAVI ale co nerwów mi to zżarło to nie powiem. Dzięki kochar za pomoc.Internet jest wielki a i to forum bardzo pomocne. :-> :-> :-D


No to super :lol:
 
     
Krzysiek_81 


Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy
Wiek: 38
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 436
Skąd: Legionowo
Poziom: 19
HP: 7/798
 1%
MP: 381/381
 100%
EXP: 19/49
 38%
Wysłany: 2015-02-04, 21:00   

Dodałem koledze kochar punkt 'pomógł', w końcu po to one są :->
_________________
Pozdrawiam, Krzysiek

 
     
grom11 

Model Samochodu: Chevy Cruze kombi LT+ 1.4T
Pomógł: 1 raz
Wiek: 42
Dołączył: 03 Kwi 2013
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2015-02-05, 00:12   

Więc problem był w wadliwym pliku? Powinien być zip, nie rar?
 
     
rexxo 

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Wrz 2012
Posty: 28
Skąd: Godów śląskie
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 1/11
 9%
Wysłany: 2015-02-05, 07:04   

Problemy były dwa, Po pierwsze prędkość zapisu CD musi być max do 8 a po drugie właśnie ZIP. :-)
 
     
grom11 

Model Samochodu: Chevy Cruze kombi LT+ 1.4T
Pomógł: 1 raz
Wiek: 42
Dołączył: 03 Kwi 2013
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2015-02-05, 22:46   

Hm, ale na stronie (http://insignia-club.pl/upgrade-navi-z-navi600-do-navi900-t1013.html) dalej jest rar:

"
1. Pobierz te 2 pliki:
Plik (1) navi_600_900_rus_fix.rar
Plik (2) migrate_600_to_900_USB.zip
"

Rar (1) jest już OK?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: