Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2016-03-17, 12:01
Fabryczna navigacja
Autor Wiadomość
Wesley 

Model Samochodu: Epica 2.0 + gazownia
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 29 Cze 2015
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 13/14
 92%
Wysłany: 2015-06-29, 10:39   Fabryczna navigacja

Na początek witam,
Jestem nowym użytkownikiem i to mój pierwszy post na forum.
Zakupiłem ostatnio Chevroleta Epicę z fabryczną nawigacją. Auto sprowadzone z Włoch. Po starcie samochodu pojawia się na telewizorku logo VDO a następnie jakiś komunikat po włosku i tak już zostaje. Nic nie można zrobić, nić się nie dzieje. Podejrzewam, że nie ma mapy Polski dlatego urządzenie nie działa. Moje pytanie: czy ktoś z Was zna jakiegoś "speca" z wawy, który mógłby pomóc ogarnąć to ustrojstwo?
 
     
Wesley 

Model Samochodu: Epica 2.0 + gazownia
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 29 Cze 2015
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 13/14
 92%
Wysłany: 2015-06-29, 18:16   

Wrzuciłem fotki na DB:
https://www.dropbox.com/s...wKYEDk61Ia?dl=0

Po pojawieniu się tego komunikatu po włosku nic nie da się zrobić. Czasami ekran się wyłącza, ale nie wiem od czego to jest zależne. Samochód mam od zeszłej środy :)
 
     
Wesley 

Model Samochodu: Epica 2.0 + gazownia
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 29 Cze 2015
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 13/14
 92%
Wysłany: 2015-06-29, 19:35   

Tłumacz wywala coś takiego:
"korzystać z tego systemu tylko wtedy, gdy ruch pozwala . ważne i mieć oczy na drodze i ręce na kierownicy. ze względu na strumień ruchu nie możemy zagwarantować, za wszelką cenę absolutną precyzję"
Tego "OK" nijak nie da się wcisnąć. Może brakuje jakiegoś pilota? Może w jakiś inny sposób?
 
     
Wesley 

Model Samochodu: Epica 2.0 + gazownia
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 29 Cze 2015
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 13/14
 92%
Wysłany: 2015-07-30, 11:39   

Niby największy fanclub marki a odpowiedzi żadnej :(
To napiszę co i jak. Może inni skorzystają:
Navi w mojej Epice to VDO DAYTON PC 5200. Dokupiłem pilota, zmieniłem język (na razie ang) i po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć mapy TOM TOM 2014-2015 (pokrycie 100%), które działają.
Tak więc navi fabryczne wskrzeszone i działa doskonale.
 
     
MrFabulous 


Model Samochodu: Evanda CDX, Epica LT, Malibu LTZ
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 211
Skąd: Tashkent, UZB
Poziom: 13
HP: 0/370
 0%
MP: 176/176
 100%
EXP: 17/30
 56%
Wysłany: 2015-07-30, 18:22   

Weź pod uwagę, że mało kto ma fabryczną nawigację w Epice. ;-)
Cieszymy się, że sytuacja ogarnięta, informacja od Ciebie na pewno kiedyś się przyda.
_________________
Evanda

Epica
 
     
maras82 
Maras82

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 14 Lis 2014
Posty: 6
Skąd: Świnoujście
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-08-09, 15:01   

Cześć Wesley miał byś możliwość podzielić się tymi mapami do pc5200 ewentualnie podać link skąd je pobrać też mam ten model nawigacji ale w Captivie i mapy z 2007 roku i do tego mówi ona do mnie po holendersku masakra ale lektora może ogarnę gdzieś :) , zacznę najpierw od map z góry dzięki
_________________
Maras
 
     
Wesley 

Model Samochodu: Epica 2.0 + gazownia
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 29 Cze 2015
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 13/14
 92%
Wysłany: 2015-08-09, 20:49   

Maras82 wysłałem Ci PW
 
     
maras82 
Maras82

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 14 Lis 2014
Posty: 6
Skąd: Świnoujście
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-08-10, 17:49   

Dzięki już mam. Przy zgrywaniu na kartę SD wyskakuje komunikat nie można skopiować pliku źródłowego a gdy pomijam to navi nie widzi map. Dzięki za szybką odp.
_________________
Maras
 
     
Wesley 

Model Samochodu: Epica 2.0 + gazownia
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 29 Cze 2015
Posty: 64
Skąd: Warszawa
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 13/14
 92%
Wysłany: 2015-08-18, 11:41   

maras82 napisał/a:
Dzięki już mam. Przy zgrywaniu na kartę SD wyskakuje komunikat nie można skopiować pliku źródłowego a gdy pomijam to navi nie widzi map. Dzięki za szybką odp.

Tzn, że zadziałało? Dziwne z tym komunikatem. U mnie wszystko poszło "gładko"
 
     
GtxRad300X

Model Samochodu: Epica
Dołączył: 05 Lip 2015
Posty: 6
Skąd: kujawsko-pomorskie
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-09-09, 09:35   

maras82, Tak na szybko kilka pomysłów.
Spróbuj pobrać jeszcze raz - może jakiś błąd podczas transferu ?
Spróbuj z inną kartą SD lub microSD poprzez adapter. Sformatuj kartę pod FAt32, spróbuj też FAT.
Możesz też wygenerować hash MD5/SHA-1 z paczki/pliku, który nie chce Ci się zgrać porównać wartość z tym co ma Wesley.

Napisz czy się uda.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: