Salvador

Model Samochodu: AVEO T-255
Poziom: 1
|
Wysłany: 2015-12-03, 12:43 [T-255] Kod lakieru XAAS
|
|
|
Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem Aveo z 2010r z polskiego salonu
Auto kupiłem z delikatnie uszkodzoną prawą stroną i od razu zagadka z kolorem lakieru, mianowicie: W aucie nigdzie nie ma tabliczki z kodem, w książce mam wpisane XAAS, natomiast po kilkunastu telefonach po różnych salonach Chevroleta w całej Polsce - po numerze VIN wychodzi, że jest to 04u czyli "Urban grey metallic" - nijak to się jednak nie zgadza, bo ta barwa jest dużo ciemniejsza od mojego srebrnego lakieru (widziałem na żywo i porównałem)
Z tabeli, którą ktoś wrzucił tu na forum w innym wątku najbardziej pasuje mi 92u, choć wczoraj kupiłem błotnik w takim kolorze i jest nieco jaśniejszy niż moja karoseria - oczywiście liczę się z tym, że albo mój lakier albo dokupionego błotnika mógł zblednąć.
Generalnie chodzi o to, że chciałbym kupić kompletne drzwi z odpowiednim lakierem - już bez malowania, tylko jakiego kodu szukać?
Dowiedziałem się też, że najpierw daewoo miało swoje kody, później jak opel wykupił chevroleta to pozmieniał, a barwa została taka sama. Polskie i angielskie kody się zgadzają, natomiast francuskie już będą miały inny odcień, a nazwę taką samą...
Aha - jeszcze ciekawostka - dzwoniłem do auto-szrotu - facet powiedział, że ma drzwi do Aveo po lift'cie w lakierze 95u i 98u, bo tak jest opisane na drzwiach - yyy... ok
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak jest z tymi kolorami i kodami lakieru? |
|