Wymiana klapki wlewu paliwa |
Autor |
Wiadomość |
benny86 [Usunięty]
Poziom: 32
|
Wysłany: 2010-01-29, 20:44 Wymiana klapki wlewu paliwa
|
|
|
Witajcie
Przedwczoraj miałem niemiłą przygodę z Aveo - przy otwieraniu na stacji pękł plastikowy zawias klapki wlewu paliwa - tzn zamykała się i otwierała bez problemu, ale jednak pęknięcie było wyrażne. Nie znam dokładnie okoliczności, ojciec tankował, ale on z reguły mało cierpliwy na takie drobiazgi jest więc może za mocno szarpnął albo coś..
Wczoraj wizyta w ASO (Fijałkowski, Rybnik) goście się zdziwili, stwierdzili że takiej usterki jeszcze ani w oplu ani w chevrolecie nie widzieli. I tu mały zonk - elementy plastikowe (a klapka wlewu paliwa się do nich zalicza) nie podlegają gwarancji, co do zasady za klapkę,lakierowanie i montaż powinienem zapłacić z własnej kieszeni jakieś 150-200zł, ale szef serwisu stwierdził że to coś nietypowego i powalczy z "warszawą" (widoczna niechęć w głosie do centrali...) o wymianę w ramach gwarancji. Napstrykali chyba z kilkadziesiąt fotek, spisali protokół i powiedzieli że odezwą się max w ciągu 7dni
Odezwali się dużo wcześniej tzn dziś rano(kurcze, że oni od 7 pracują neiznaczy że muszą mnie budzić telefonami Facet z słyszalną radoiścią w głosie oznajmił, że wymienią w ramach gwarancji bo rzecz nie miała się prawa zdarzyć i ani oni, ani centrala nie dopatrują się winy po stronie użytkownika. Teraz tylko muszą ściągnąć potrzebną część i zadzwonią kiedy przyjechać, na umówioną godzinę
Tak sobie teraz myślę że to jednak bardzo dobrze świadczy o podejściu do klienta - jak by nie patrzeć, skoro elementy plastikowe nie podlegają gwarancji, to na siłę nie musieli tego uznać...Co Wy o tym myślicie? |
|
|
|
 |
jar76

Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 687 Skąd: Śląsk
Poziom: 23
|
Wysłany: 2010-01-29, 20:52
|
|
|
Normalnie jestem w szoku
Czyżby się coś zaczęło zmieniać w podejsciu do klienta?
Ja też byłem nie dawno reklamować moduł poduszki powietrznej i o dziwo też nie robili najmniejszych problemów
Dwa przypadki , to już może wróżyć coś dobrego, oby tak dalej |
_________________ ---------------------------------------
Aveo T250 sedan 2009r---1.2 16V 84KM/ BRC SEQUENT 24
--------------------------------------- |
|
|
|
 |
benny86 [Usunięty]
Poziom: 32
|
Wysłany: 2010-01-29, 21:01
|
|
|
No tak, ale z tym modułem poduszki to inna sprawa, bo z tego co tu czytałem sprawa występuje w większej ilości egzemplarzy, a ja jestem pionierem:D grunt że nie muszę płacić za to:) |
|
|
|
 |
grzego112
Phl10
Model Samochodu: Chevrolet CRUZE SEDAN LTZ
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 29 Sty 2009 Posty: 558 Skąd: Slaskie
Poziom: 21
|
Wysłany: 2010-01-30, 07:40
|
|
|
Mi bez problemow wymienili listw co jest po miedzy schowkiem a kokpitem od strony pasazera ( ta co pisze na niej SRS AIR BAG ) Tesz z boku z nie wiadomych przyczyn pekla , ale od razu powiedzeli ze wymienia , tyle ze w protokole napisali nie pekniecie a przebarwienie . i to TESZ ASO RYBNIK . |
_________________ CHEVROLET CRUZE LTZ 2012 r. 1.8 141 KM |
|
|
|
 |
|