Wytarty uchwyt drzwi |
Autor |
Wiadomość |
John Wayne
Model Samochodu: Captiva LT 2.0D, 2007
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lut 2015 Posty: 93 Skąd: Gdynia/Poznań
Poziom: 8
|
|
|
|
 |
herman00
Model Samochodu: Captiva 2,0D 2006
|
Wysłany: 2016-05-11, 10:56
|
|
|
Tak, niestety te "aluminiowe" plastiki wycierają się wszędzie, u mnie też. Na kierownicy kupiłem ze 4 lata temu nawet nowe plastiki w ASO i już są wytarte. Kierownica się łuszczy, ale tylko ta część kierownicy na górze, gdzie właściwie się najmniej dotyka (konserwowana dobrym preparatem do skóry), podłokietnik pomiędzy fotelami przednimi skrzypi niemiłosiernie i nie jestem w stanie tego wygłuszyć, fotel kierowcy - materiał skóropodobny popękał z boku zupełnie i fotel skrzypi jak cholera. Mam przejechane 160.000 - mój od nowości i 90 kg, więc bez znacznej nadwagi żeby fotel się rozpadał. Jak wysiadam z samochodu, to ludzie się oglądają bo coś skrzypi z tyłu - mechanik twierdzi, że amory OK. Straszny skrzypowóz. |
|
|
|
 |
John Wayne
Model Samochodu: Captiva LT 2.0D, 2007
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lut 2015 Posty: 93 Skąd: Gdynia/Poznań
|
Wysłany: 2016-05-12, 06:15
|
|
|
Jak już tu wiele razy pisano - skrzypowóz. Niestety plastiki skrzypią
Ten szary plastik na kierownicy mam w jednym miejscu wytarty do czarnego.
Ale chodzi mi o ten szary element na uchwycie:
http://pokazywarka.pl/flqg0l/
Oryginalnie pokryty gumą, która złazi i odkrywa czarny, błyszczący plastik. Chciałbym albo całkowicie zedrzeć tą gumę, albo kupić nowy taki element. Da się? |
|
|
|
 |
bubek4070
bubek4070
Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2013 Posty: 114 Skąd: południe PL
Poziom: 9
|
Wysłany: 2016-05-12, 15:13
|
|
|
Oglądnij sobie 101 napraw tam gość pokazał jak zastąpić tę gume na plastikach polecam |
|
|
|
 |
lechko
Model Samochodu: Captiva
Poziom: 1
|
Wysłany: 2016-06-01, 21:34
|
|
|
herman00 napisał/a: | Tak, niestety te "aluminiowe" plastiki wycierają się wszędzie, u mnie też. Na kierownicy kupiłem ze 4 lata temu nawet nowe plastiki w ASO i już są wytarte. Kierownica się łuszczy, ale tylko ta część kierownicy na górze, gdzie właściwie się najmniej dotyka (konserwowana dobrym preparatem do skóry), podłokietnik pomiędzy fotelami przednimi skrzypi niemiłosiernie i nie jestem w stanie tego wygłuszyć, fotel kierowcy - materiał skóropodobny popękał z boku zupełnie i fotel skrzypi jak cholera. Mam przejechane 160.000 - mój od nowości i 90 kg, więc bez znacznej nadwagi żeby fotel się rozpadał. Jak wysiadam z samochodu, to ludzie się oglądają bo coś skrzypi z tyłu - mechanik twierdzi, że amory OK. Straszny skrzypowóz. |
Co do skrzypienia przy wysiadaniu to zauważ ze tak jest tylko przy zaciagniętym ręcznym.
To nagminna przypadłosć również Hondy i paru innych marek.
Co do podłokietnika to faktycznie lipa, szczególnie gdy jest wysunięty |
|
|
|
 |
|