Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-14, 22:42
Górna os?ona akumulatora w Cruze

Czy masz osłone akumulatora w swoim Cruze?
Tak
21%
 21%  [ 11 ]
Nie
78%
 78%  [ 41 ]
Głosowań: 52
Wszystkich Głosów: 52

Autor Wiadomość
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
  Wysłany: 2013-01-09, 00:51   Górna osłona akumulatora w Cruze

Hej, ostatnio zerknąłem pod maskę w Cruzaku i widzę, że w moim modelu brak jest osłony akumulatora,
więc pytanie moje, które wersje w Polsce ją posiadają?
Stare LT (MY2010) powinno ją mieć już fabrycznie, ale inne opcje wyposażenia Chevy Cruze?

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2014-01-31, 13:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2013-01-09, 09:45   

to nie osłona akumulatora a raczej obudowa klem tylko od góry.... w modelu 2011 ja ją posiadam.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-09, 11:01   

No w praktyce osłona klem, a klemy są na czym? :mrgreen:
Fachowo nazywa się to osłoną górną akumulatora.



A jaką masz wersje wyposażenia?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-09, 11:12   

C77 napisał/a:
No w praktyce osłona klem, a klemy są na czym? :mrgreen:
Fachowo nazywa się to osłoną górną akumulatora.

Obrazek

A jaką masz wersje wyposażenia?


MY2011 LS+ Diesel - jest osłona
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2013-01-09, 11:19   

moja wersa wyposażenia jest "lekko" zmodyfikowana ale z fabryki wyjechała o ile się nie mylę jako LS+ PREMIUM.
 
     
KAI 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 8 razy
Wiek: 40
Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 362
Skąd: Kraków
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 31/41
 75%
Wysłany: 2013-01-10, 22:33   Górna pokrywa akumulatora

MY 2013 1.4 Turbo LT.
Osłony brak.

Prawdę mówiąc od początku byłem lekko zdziwiony brakiem tej osłony.
No ale to pierdoła - więc nie przejmowałem się tym zbytnio.
_________________
KAI
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-11, 14:37   

Pewnie, że to pierdoła, ale przed kurzem, wodą i innym syfem jednak chroni
i skoro fabryka montuje te osłony w innych wersjach wyposażenia Cruze to nie zaszkodzi jeśli będzie :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-11, 15:59   

C77 napisał/a:
Pewnie, że to pierdoła, ale przed kurzem, wodą i innym syfem jednak chroni
i skoro fabryka montuje te osłony w innych wersjach wyposażenia Cruze to nie zaszkodzi jeśli będzie :twisted:


Kto zadaje pytanie do CAC o górną pokrywę akumulatora? Jak ja zadam pytanie to Paulina znowu bedzie wymyslac przez tydzien odpowiedz bo sie boi palnąc głupote
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-11, 16:51   

Ja mam pełną jasność odnośnie występowania tej osłony w MY2010, wtedy była ona jedynie w LT, a w base, LS i LS+ jej nie było.
Z tego co napisaliście wynika, że dla MY2011 pojawiła się ona również w LS+ Premium.
Czyli dziś byłaby w LTZ i LT+ Premium.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
mwadon 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 165
Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 23/25
 92%
Wysłany: 2013-01-11, 20:03   

Ja mam LT+ Premium z MY2011 i osłony nie mam, więc może to zależy od silnika?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-16, 00:33   

Raczej od wyposażenia, bo np. huri_khan w LT 1.8 ma taką osłonę,
ale skoro Ty masz LT+ Premium, a nie starszą LS+ Premium jak ludzie powyżej,
to znaczy, ze dla LT+ Premium ich już nie montowali.
Co ciekawe w ogóle tej różnicy w wyposażeniu cenniki nie uwzględniały, chociaż faktycznie ma i miała miejsce.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
tomi333 

Model Samochodu: Cruze 2.0 VDCI 163KM LTZ Rocznik 2011
Pomógł: 3 razy
Wiek: 45
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 98
Skąd: łódzkie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 17/19
 89%
Wysłany: 2013-01-16, 12:06   

Dziwne. Rocznik 2011 z maja, przyjechał z Francji 2.0 D LTZ i osłony brak.
O co kaman?
http://imageshack.us/f/90/cruzesilnik.jpg/
P.S. jak wkleić zdjęcie a nie tylko sam odnośnik?
_________________
tomi333
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-16, 12:23   

tomi333 napisał/a:
P.S. jak wkleić zdjęcie a nie tylko sam odnośnik?


Najłatwiej kliknąć na zdjęciu POKAŻ OBRAZEK i skopiować ten adres zakończony jpg. wstawiając między [img], [/img].
o tak:


A swoją drogą jakie masz parametry akumulatora u siebie? bo jakiś duży się wydaje :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2013-01-17, 23:28   

C77 napisał/a:
Raczej od wyposażenia, bo np. huri_khan w LT 1.8 ma taką osłonę,


Mylisz się :-P
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-01-18, 12:00   

O żesz :shock:
A dałbym głowę, że gdy w 2010 oglądałem w Polsce 1.8 LT to osłona była :twisted:

Ostatnio przejrzałem wiele fotek z komór silnikowych w Cruze (1.4, 1.8, 2.0) Chevy/Holden/Daewoo
i w występowaniu lub niewystępowaniu tych osłon brak jest zupełnie systematyki i analogii. Normalnie jakby były rozdawane przez fabrykę w prezencie według jednostkowego uznania :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: