Brak Przyśpieszenia |
Autor |
Wiadomość |
poster
Model Samochodu: epica
Poziom: 1
|
Wysłany: 2016-02-23, 20:23 Brak Przyśpieszenia
|
|
|
witam
Sprawa dotyczy Epici 2.5 automat '07 . Co jakiś czas niemoge dodac gazu po prostu auto toczy się na niskich obrotach nie reagując na pedał gazu . Po ponownym uruchomieniu silnika problem znika ale dzieje się to czasem 3 razy dziennie nieraz 20 .
Byłem w 3 serwisach Chevroleta podłączali pod kompa wszędzie stawiali na padnięty komputer założyłem nowy i nadal to samo jeszcze paru elektryków podpowiadało że może pedał gazu z czujnikiem ale to też nie to .
No i tak wszyscy rozkładają ręce a najbardziej rozczarował mnie serwis w którym nie mają zielonego pojęcia o autach .
Ma ktoś jakiś pomysł ? Komputer i pedał z czujnikiem odpadają, mam nowe
Z góry dzięki za pomoc . |
|
|
|
 |
GtxRad300X
Model Samochodu: Epica
Poziom: 1
|
Wysłany: 2016-06-14, 13:46
|
|
|
Hej, nie wiem czy Ci to pomoże, bo mój problem był nieco inny, ale może da Ci to jakąś wskazówkę.
Wcześniej miałem tak:
1.
po odpaleniu (czasami) auto ruszało, ale silnik nie miał ochoty by podnosić obroty i nie przyspieszał na 1. biegu. Jechał ze stałą prędkością około 15-20 bez przyspieszania mimo trzymania gazu. Ustawało mu to najczęściej po zatrzymaniu i ponownym ruszeniu - wtedy już przyśpieszał normalnie. Jeśli się go przeciągnęło trochę na 1-ce to tez już potem wkręcał się na obroty.
2.
Przy przyśpieszaniu silnik w okolicy 3800 rpm się zaczynał zastanawiać co robić dalej zamiast wkręcać się wyżej na obroty. Po około 2 sekundach zastanawiania się obroty szły w górę.
Problemy ustały po wymianie katalizatorów z sondami i kolektorami. |
|
|
|
 |
|