Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-14, 19:54
Kody d?wi?kowe po za??czeniu zap?onu
Autor Wiadomość
kysiow 
Cruze 2.0 LS+

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 41
Skąd: Stalowa Wola
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 3/13
 23%
Wysłany: 2010-10-28, 11:29   Kody dźwiękowe po załączeniu zapłonu

Po załączeniu zapłonu słychać czasem jedno "beep", czasem 3x"beep", a czasem bywa cicho. Domniemam, że te sygnały coś znaczą, ale do dziś tego nie rozgryzłem.

Kolega jar76 zamieścił świetny link do książki serwisowej, zacząłem przeglądać pod tym kątem, ale wyjaśnienia nie ma.

Może ktoś z Was ma na ten temat wiedzę i może się nią podzielić?

Pozdrawiam
Krzysztof
 
     
benny86
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2010-10-28, 17:50   

Diesel, benzyna? Poajwia się na zimnym, ciepłym silniku?
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2010-10-28, 19:04   

Z mojego doświadczenia wiem że jeżeli zostawię samochód na wstecznym biegu to przy zapalaniu silnika słyszę 1 dźwięk. W innym przypadku nie słyszę nic przy zapalaniu.

Wiem też że jeździłem modelem demonstracyjnym i tam był błąd poduszek (okazało się że kostka pod fotelem nie była dociśnięta) i wtedy chyba przy zapalaniu słyszałem potrójny dźwięk, czyli że w komputerze był zapamiętany jakiś błąd.
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
kysiow 
Cruze 2.0 LS+

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 41
Skąd: Stalowa Wola
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 3/13
 23%
Wysłany: 2010-10-29, 08:41   

Diesel, silnik zimny.

Myślę, że nie wynika to z błędu w komputerze. Wówczas cały czas byłoby potrójne "beep". A tak jak napisałem raz potrójny, raz np. pojedynczy, a innym razem cisza. Podwójnego chyba nie słyszałem.

Moje podejrzenie, to raczej temperatura otoczenia.

Myślę, że gdyby to była poduszka, wówczas świeciłaby się kontrolka (miałem tak w Mondeo).

K.
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2010-11-04, 20:04   

Mi dzisiaj podczas jazdy pojawił się 3 krotny dźwięk i okazało się że sprawcą była torba która leżała na fotelu pasażera. Na drodze była "hopa" i torba dociążyła siedzenie powodując informację o braku zapiętych pasów.
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2012-03-01, 11:03   

Skoro masz włączony wsteczny bieg to sprawą normalną jest że przy odpalaniu auta jest jeden sygnał dźwiękowy - to przez to, że komputer informuje CIę, że działają czujniki cofania....to nie jest błąd!
 
     
kysiow 
Cruze 2.0 LS+

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 41
Skąd: Stalowa Wola
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 3/13
 23%
Wysłany: 2012-03-01, 17:01   

endriu333,

Rozumiem, że dołączyłeś do nas dzisiaj, wysłałeś 13 postów, aby podbić rangę, ale przeczytałeś wszystko zbyt pobieżnie i niestety wychodzi brak zrozumienia czytanego tekstu. Przykro mi, że to ja wylewam Ci wiadro wody na głowę. Cruzem jeżdżę od 10.2009 więc pewnie bym zauważył, że na wstecznym... :-D
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2012-03-01, 17:15   

Ja tylko stwierdziłem że jak auto jest zostawione na wstecznym biegu to rzeczą normalną jest jeden sygnał dźwiękowy- czy może się mylę i w "pierwszych" cruz-ach nie było takich sygnałów?
 
     
zzzz 


Model Samochodu: CRUZE 1.8 LT+ z LPG
Wiek: 61
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 112
Skąd: Polska
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2013-04-02, 20:56   

kysiow napisał/a:
Kolega jar76 zamieścił świetny link do książki serwisowej
Cytat:


cześć, czy mógłbyś mi podać tego linka? wiem że to było dawno ale...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: