Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-16, 09:56
wskazania komputera
Autor Wiadomość
nadamus
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-02-26, 18:36   wskazania komputera

czy ktoś próbował zmienić soft w komputerze tak aby wskazywał chwilowe zużycie paliwa? czy to jest w ogóle możliwe? niestety - nasze komputery nie maja tej opcji a uważam że jest potrzebna ;-)
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-02-26, 19:02   

nadamus, nie ma takiej możliwości.
 
     
nadamus
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-02-26, 20:07   

szkoda- ;-( moze w nowym bedzie ;-)
 
     
ultorrotlu 

Model Samochodu: T255 2010
Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 43
Skąd: Śląsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 5/13
 38%
Wysłany: 2011-02-27, 13:15   

Cześć. Zarejestrowałem się na forum specjalnie, żeby wypowiedzieć się w tym temacie, choć myślę, że będę powracał tu częściej i Wasze forum stanie się naszym forum :-) Ale do rzeczy... Nie wydaje się wam, że rozwiązanie zastosowane w komputerze Aveo jest po prostu głupie? Skoro komputer potrafi wyświetlić informację o zasięgu na paliwie, które aktualnie jest w baku, to musi również dysponować informacją o spalaniu. Nie mogę pojąć dlaczego ktoś zdecydował, że kierowca nie będzie miał do tego dostępu.
 
     
Marcin 

Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 466
Skąd: Podlasie
Poziom: 19
HP: 7/798
 1%
MP: 381/381
 100%
EXP: 49/49
 100%
Wysłany: 2011-02-27, 14:06   

ultorrotlu napisał/a:
Cześć. Zarejestrowałem się na forum specjalnie, żeby wypowiedzieć się w tym temacie, choć myślę, że będę powracał tu częściej i Wasze forum stanie się naszym forum :-) Ale do rzeczy... Nie wydaje się wam, że rozwiązanie zastosowane w komputerze Aveo jest po prostu głupie? Skoro komputer potrafi wyświetlić informację o zasięgu na paliwie, które aktualnie jest w baku, to musi również dysponować informacją o spalaniu. Nie mogę pojąć dlaczego ktoś zdecydował, że kierowca nie będzie miał do tego dostępu.


bo komp bedzie pokazywal wiecej niz podal producent w ksiazce obslugi i beda skargi ze za duzo pali :)
_________________
Chevrolet AVEO II HB 5D 1.2 84KM 16V
 
     
nadamus
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-02-27, 16:19   

kiedyś w fiacie punto II było jeszcze lepiej- komputer podawał ile kilometrow przejedzie się na litrze paliwa w danym momencie ;-) pozniej jednak producent zastosował bardziej czytelne wyniki (litry na 100km) i nikt nie zgłaszał że mu auto dużo pali ;-)
 
     
ultorrotlu 

Model Samochodu: T255 2010
Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 43
Skąd: Śląsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 5/13
 38%
Wysłany: 2011-02-27, 22:44   

Może to było punto w wersji amerykańskiej (o ile w ogóle takie były). W USA spalanie podaje się chyba wyłącznie w milach na galon (mpg). Niby dziwne, ale pozwala oszacować oszczędność samochodu równie dobrze, co l/100km :-) Nawiasem mówiąc, gdyby moje Aveo podawało wynik chociażby w mpg, to byłbym zadowolony.
 
     
garmin
Szofer T200


Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Lis 2010
Posty: 118
Skąd: Polska
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 18/20
 90%
Wysłany: 2011-02-28, 00:42   

Są dostępne komputery pokładowe uniwersalne które pokazują te wszystkie informacje razem ze średnią prędkością itp . Jeśli bardzo zależy to chyba jedynie takie rozwiązanie :)

http://www.youtube.com/watch?v=xbOHPQWGj5Y
 
     
nadamus
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-02-28, 19:45   

ultorrotlu napisał/a:
Może to było punto w wersji amerykańskiej (o ile w ogóle takie były). W USA spalanie podaje się chyba wyłącznie w milach na galon (mpg). Niby dziwne, ale pozwala oszacować oszczędność samochodu równie dobrze, co l/100km :-) Nawiasem mówiąc, gdyby moje Aveo podawało wynik chociażby w mpg, to byłbym zadowolony.

to był zwykły punto II rok produkcji 2000 (wąskie światła) ;-) model na polski rynek ;-) od 2004 roku (od wrzesnia) był już montowany inny komputer ;-)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: