Przesunięty przez: nieaktualne 2013-02-15, 20:04 |
jakie LPG do Lacetti 1,4 ? |
Autor |
Wiadomość |
robcook
Model Samochodu: Lacetti 1,4, Aveo 1,2
Poziom: 3
|
Wysłany: 2011-04-20, 09:45
|
|
|
Witam
Wczoraj byłem u innego gaziaża. Z cen niestety nie schodzą. 2700 za BRC sequence. Ten stwierdził że w tych wtryskach niema "tłoczka" tylko membrana i że one mogą pracować poziomo. A jak właściwie odnosi się producent tej konkretnej instalacji co do ułożenia podczas montażu wtrysków?
Powiedział też że BRC Light wycofano i że będzie innych za niego w połowie maja za 2200, ale nie wiedział jak będzie się nazywał. Słyszał ktoś coś o tym?
A i jeszcze gość pytał czy samochód będzie "dogrzany" i gdzie samochód będzie jeździł. O co właściwie mogło mu chodzić? Po odjeździe od niego zaczęło mnie to zastanawiać. |
_________________ Najnowszy zakup Aveo 1,2- 2004 LPG (BRC) |
|
|
|
 |
skull
murgrabia

Model Samochodu: Chevrolet Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Sty 2011 Posty: 192 Skąd: Ostrołęka
Poziom: 12
|
Wysłany: 2011-04-20, 10:15
|
|
|
robcook napisał/a: |
A i jeszcze gość pytał czy samochód będzie "dogrzany" i gdzie samochód będzie jeździł. O co właściwie mogło mu chodzić? Po odjeździe od niego zaczęło mnie to zastanawiać. |
Chodziło mu o jak długie dystanse pokonujesz codziennie - czyli czy temp. silnika zdąży osiągnąć optymalny poziom. |
_________________ a kuku |
|
|
|
 |
robcook
Model Samochodu: Lacetti 1,4, Aveo 1,2
Poziom: 3
|
Wysłany: 2011-04-20, 13:33
|
|
|
Ok. Ale czy nie jest to temp 30-35stC? I czy nie wtedy to komputer decyduje czy przełączyć na gaz? Co znaczy że silnik jest dogrzany? Po co takie pytanie? |
_________________ Najnowszy zakup Aveo 1,2- 2004 LPG (BRC) |
|
|
|
 |
benny86 [Usunięty]
Poziom: 32
|
Wysłany: 2011-04-20, 13:36
|
|
|
robcook, pytanie bardzo sensowne bo np. w zimie, jeśli samochód stoi pod chmurką a pokonujesz kilkukilometrowe odcinki zaledwie, samochód może się albo nie przełączyć w ogóle na lpg, albo zrobi to krótko przed dotarciem do celu - a wtedy opłacalność jest średnia |
|
|
|
 |
nieaktualne
Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 1458 Skąd: EPA
Poziom: 32
|
Wysłany: 2011-04-20, 14:49
|
|
|
robcook napisał/a: | Ten stwierdził że w tych wtryskach niema "tłoczka" tylko membrana i że one mogą pracować poziomo. A jak właściwie odnosi się producent tej konkretnej instalacji co do ułożenia podczas montażu wtrysków? |
Tu nie chodzi o technologię wtryskiwacza tylko o jego samooczyszczanie.
robcook napisał/a: | Powiedział też że BRC Light wycofano i że będzie innych za niego w połowie maja za 2200, ale nie wiedział jak będzie się nazywał. Słyszał ktoś coś o tym? |
Różnica polegała na samej listwie i wtryskiwaczy Zavoli które były wadliwe a centralka light była robiona konkretnie pod nią. Wersja sq24 ma już wtryskiwacze BRC które są o niebo lepsze lecz droższe.
robcook napisał/a: | Ok. Ale czy nie jest to temp 30-35stC? I czy nie wtedy to komputer decyduje czy przełączyć na gaz? Co znaczy że silnik jest dogrzany? Po co takie pytanie? |
Sam moment przełączania się z gazu na benzynę nie ma nic wspólnego z dogrzaniem się silnika. Dogrzany silnik oznacza że temperatura płynu jest na poziomie 90 stopni. Pozostaje też kwestia temperatury oleju. |
|
|
|
 |
jacek76
Model Samochodu: Lacetti kombi
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lis 2011 Posty: 28 Skąd: Warszawa
Poziom: 4
|
Wysłany: 2011-12-01, 19:25
|
|
|
Odświeżę trochę temat.
Zamontowałem eLPeGie.
Wszystko zostało zrobione wg. moich wytycznych , czyli jest tak jak chciałem.
Butla w kole , pasuje idealnie , nawet nie trzeba przycinać tej półki z przegródkami pod podłogą bagażnika. Parownik tomasetto , przykręcony w pobliżu serwa hamulcowego , podłączenie płynu chłodącego do parownika wpięte za nagrzewnicą i co najważniejsze bez żadnych trójników , więc ryzyko wycieku płynu jest minimalne no i strat w ogrzewaniu wnętrza nie będzie
Wlew gazu bardzo sprytnie mi Pan ukrył w rogu zderzaka ale pod spodem. Nie widać a dostęp łatwy . Sterownik stag 200 i wtryski valteki czerwone .
Ale najważniejsza cena. 2050 pln za całość z montażem i to pod warszawą |
|
|
|
 |
Zjak
Model Samochodu: Lacetti
Pomógł: 5 razy Dołączył: 04 Lut 2014 Posty: 35 Skąd: Lublin
Poziom: 4
|
Wysłany: 2014-02-25, 20:14
|
|
|
Znajomy gazownik proponuje mi zestaw COMPACT za 2200zł. Czy ktoś użytkuje ten zestaw i jak się on sprawuje? |
|
|
|
 |
|