Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/

Poprzedni temat «» Następny temat
zablokowana skrzynia Automat P
Autor Wiadomość
tomalik 

Model Samochodu: Captiva
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-09-13, 09:23   zablokowana skrzynia Automat P

Proszę o pilna pomoc .zablokowąło mi lewarek w pozycji P (skrzynia automat) , Czy to może byc bezpiecznik, przekaźnik , czy uszkodzenie mechaniczne, Czy dam radę sam to naprawić ? O awaryjnym odblokowywaniu wiem ,ale to nie rozwiązuje problemu.

tomalik 

Model Samochodu: Captiva
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-09-13, 19:10   

Problem rozwiązany, napiszę przyczynę ,może się komuś przyda, zablokował się czujnik stopu (swoją drogą szajs, skoro się tak stało) zawiesił się po prostu, zdemontowałem pokrywę pod kolumną kierownicy, jedna śrubka, reszta zatrzaski, wyjąłem czujnik , trudno wyjąc jak się nie wie,półobrót i sam wychodzi.Okazało się ,że po prostu się zaciął i mimo naciskania hamulca nie działał. zaoszczędzone perę stów.
A teraz moja refleksja na temat tego forum: nie jestem małolatem , miałem samochody różnych marek i bardzo często korzystam (w takich sytuacjach z porad forumowiczów). To forum mnie rozczarowało . Widać marka chevrolet mało popularna lub nikt nie szuka porad tutaj tylko jedzie do serwisu. Ja dziś dzwoniłem w mojej sprawie do dwóch autoryzowanych serwisów, jeden kazał lawetą przywieźć auto ,drugi powiedział ,by nawet nie przywozić.Znalazłem w internecie numer gdzie bezpłatnie pan udziela porad co do skrzyń automatycznych ,To on mnie naprowadził . Szacunek . Natomiast fora marek , w których na pomoc się czeka nie dłużej niż kilka minut to Peugeot i VW, Fiat też ok.

John Wayne

Model Samochodu: Captiva LT 2.0D, 2007
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 12/19
 63%
Wysłany: 2016-09-13, 19:30   

Sam sobie odpowiedziałeś, to niszowa marka. Może warto próbować też na forum opla antary?

Nie rozumiem w ogóle zarzutów do tego forum, przecież nie jest tak, że nikt nie odpowiedział, żeby zrobić Ci na złość. Widocznie nikt się nie spotkał z podobnym problemem, to przecież forum użytkowników Captivy, a nie mechaników specjalizujących się w jej naprawie.

Dzięki, że podzieliłeś się rozwiązaniem. Nie ma nic gorszego jak szukając na forum rozwiązania problemu przeczytasz "dzięki, już sobie poradziłem" :)

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu